Astara Western Europe op het Salon van Brussel 2023

  • Voor het eerst onder Astara-vlag op het Salon van Brussel, met niet zes maar voortaan 7 merken.
  • Met het nieuwe merk Silence Urban Ecomobility wordt het Astara mobiliteitsaanbod uitgebreid met een elektrische scooter en nanocar met een uniek batterijsysteem. ​
  • Tal van nieuwigheden bij de andere merken zoals de Hyundai IONIQ 6 en de nieuwe MG4.
  • MAXUS pakt uit met 3 Belgische EV premières: de eerste personenwagen voor het merk in ons land, de eerste elektrische pick-up en een elektrische vrachtwagen in de 7,5 ton-klasse op de markt. ​
  • De merken van de Astara-groep zijn op het salon te vinden in Paleis 6.

Kontich, 16 december 2022 – Terwijl het Autosalon van Brussel in 2023 zijn 100ste verjaardag viert, is het ook voor Astara Western Europe in meerdere opzichten een baanbrekende editie. In 2023 staan de merken die de groep in ons land verdeelt immers voor het eerst samen onder Astara-vlag op het Salon, in Paleis 6. Bovendien krijgen Hyundai, Suzuki, MG, SsangYong, MAXUS en Isuzu het gezelschap van een nieuw merk dat de ambities van Astara op het vlak van mobiliteit verder in de verf zet: het Spaanse ‘Silence Eco Mobility’, met innovatieve mobiliteitsoplossingen voor in en rond de stad. Daarnaast krijgen ook nog andere mobiliteitsaspecten de nodige aandacht.

Astara, wereldwijd toonaangevend op vlak van mobiliteit

2022 was een cruciaal jaar voor de groep: Alcomotive werd Astara Western Europe, met Olivier Sermeus als Managing Director. Het Autosalon van Brussel 2023 is dus de eerste gelegenheid waarop de verschillende merken van Astara Western Europe zich onder Astara-vlag aan het grote publiek tonen met een indrukwekkende reeks premières.

Astara mag, met een aanwezigheid op drie continenten en in meer dan 20 landen, een omzet van € 5,5 miljard en meer dan 230.000 verkochte voertuigen van 30 automerken, een wereldspeler worden genoemd. Om optimaal in te spelen op de steeds sneller evoluerende noden van de mobiliteitssector biedt Astara een overkoepelend ecosysteem voor de distributie- en mobiliteitsactiviteiten. Dat omvat koop-, abonnements- en financieringsformules voor voertuigen, diensten, mobiliteitsmiddelen en connectiviteit, mogelijk gemaakt door nieuwste technologieën die op de markt te vinden zijn.

Astara Western Europe, dat in andere Europese landen ook Microlino en Mitsubishi commercialiseert, zet in op alle mogelijke facetten van de hedendaagse en toekomstige duurzame mobiliteit. Naast een doorgedreven aanpak op de professionele markt met een toegewijd fleet team, zal Astara Western Europe zijn mobiliteitsdiensten verder uitbreiden met een aantal digitale oplossingen voor gedeelde mobiliteit en voegt het een extra merk toe aan zijn aanbod in België: Silence.

Silence vervolledigt het mobiliteitsaanbod met elektrische scooters en een nanocar

Met de toevoeging van Silence Urban Ecomobility biedt Astara Western Europe een antwoord op alle mogelijke mobiliteitsnoden in en rond de stad. Silence Urban Ecomobility werd in 2012 opgericht in Barcelona, Spanje en ontwikkelt en bouwt innovatieve producten die inspelen op de snel evoluerende behoeften en nieuwe visies op stedelijke mobiliteit. De elektrische scooters en vierwielers van het merk maken verplaatsingen in de stad en daarbuiten duurzaam, gemakkelijk en flexibel. Dat kan zowel als primair vervoer of als antwoord op de nood aan aanvullende mobiliteitsoplossingen in een groter geheel.

Silence is de eerste Europese fabrikant van lichte elektrische voertuigen en batterijen. Het is hun missie om de levenskwaliteit in steden te verbeteren door elektrische voertuigen en batterijen te ontwikkelen en te produceren. Met de scootermodellen hebben ze al veel succes geboekt met een marktaandeel van 29% voor de L3e elektrische scooters in Spanje in 2021 en een marktaandeel van 30% voor de L3e elektrische scooters in Europa in 2021. De afgelopen 4 jaar heeft Silence al meer dan 30.000 elektrische scooters en accu’s geproduceerd. In 2017 werd behoorlijk geïnvesteerd in een R&D Center in Barcelona, wat een mooi toekomstperspectief biedt voor toekomstige modellen en evoluties. Ook de fabriek is gesitueerd in Barcelona en heeft een capaciteit van 100.000 voertuigen per jaar.

Silence S01/S02 scooter en S04 'nanocar'

Het aanbod van Silence bestaat uit twee elektrische scooters, de S01 en S02, telkens beschikbaar in een L1e (45 km/u) en L3e (+45 km/u) uitvoering en de S04, een elektrische ‘nanocar’ met vier wielen met een topsnelheid van 85 km/u, in L6e (45 km/u) of L7e (+45 km/u) uitvoering en een motorvermogen van 14 kW (22 kW piekvermogen). Het gaat telkens om producten die ontwikkeld en gebouwd worden in Europa, en meer bepaald in Barcelona. Dankzij hun geïntegreerde connectiviteit zijn ze ook perfect geschikt voor deeltoepassingen, een groeiende trend in de hedendaagse mobiliteit.

Uniek batterijsysteem

Naast hun duurzaamheid onderscheiden de voertuigen van Silence zich door hun innovatieve batterijsysteem. De S01/S02 en de S04 maken gebruik van dezelfde, uitneembare batterij in de vorm van een trolley, met een capaciteit van 5,6 kWh en oplaadbaar via een 220 V stopcontact. Hierdoor kan de gebruiker zijn batterij overal opladen en is hij niet langer afhankelijk van de beschikbaarheid van openbare laadinfrastructuur of een eigen parkeerplaats met laadvoorzieningen. De S01/S02 maakt gebruik van één batterij-pack, de S04 doet het met twee stuks. Het duurt gemiddeld 7 tot 9 uur om één batterij op te laden aan een normaal stopcontact, en de actieradius die de voertuigen bieden loopt op tot +130 km voor de scooter tot bijna 150 km voor de S04 ‘nanocar’. Bij zowel de scooter als de S04 hoef je de batterijen trouwens niet te verwijderen om het voertuig te laden, dat kan ook onmiddellijk via een rechtstreekse kabel naar een normaal stopcontact.

De oplossing met uitneembare batterij is werkelijk uniek op de markt en geeft voor het eerst toegang tot elektrische 2- en 4-wielmobiliteit aan nieuwe doelgroepen. De batterij kan gemakkelijk aan een normaal stopcontact worden opgeladen zonder afhankelijk te zijn van een specifiek oplaadpunt, en kan bovendien worden gebruikt als energiebron. De batterijen kunnen ook eenvoudig gewisseld worden tussen de scooter en de nanocar.

Huren of kopen, met of zonder batterij

De aftrap voor de lancering wordt begin januari gegeven, en vanaf dat moment kunnen klanten de voertuigen van Silence online ontdekken en bestellen. Nog voor de zomer opent een Flagship Store van het merk de deuren in Antwerpen en ook in Brussel en Luxemburg wordt een fysiek verkooppunt voorzien. ​ Voor de levering en naverkoop zal er gewerkt worden met servicepunten en een home service als betalende dienst. Als bijkomende mobiliteitsoplossing voorziet Silence in de toekomst de mogelijkheid om de voertuigen ook zonder batterij aan te kopen. Deze dienst waarbij de batterijen worden gehuurd - ‘Battery as a Service’- is een systeem met wisselstations waar gebruikers hun batterij kunnen inwisselen voor een opgeladen exemplaar om meteen hun verplaatsing verder te kunnen zetten.

Compleet in vele opzichten

De S04 biedt unieke segmentkenmerken als airconditioning, toegang en starten zonder sleutel, elektrische spiegels, smartphonehouder, audiosysteem met Bluetooth-aansluiting, een multifunctioneel stuurwiel en elektrische ramen, en een praktische bagageruimte van 247 liter. Aan de veiligheid werd ook gedacht met de mogelijkheid om te kiezen voor ABS.

Prijzen

De scooters van Silence zijn vanaf februari beschikbaar in België en Luxemburg, met een aankoopprijs vanaf 4.618 € excl. BTW. De nanocars zijn vanaf het tweede trimester leverbaar.

Meer info over het volledige aanbod is vanaf 1 januari 2023 te vinden op www.silencemobility.be.

MG toont de MG4 voor het eerst aan het grote publiek in België

  • De ster van onze stand: MG4, onze eerste elektrische hatchback
  • Uniek aanbod op de markt
  • Beloftes nagekomen
  • Sterke groei op de Belgische markt
  • Onverwachte nieuwkomer
  • 5-sterren Euro NCAP

Beste leden van de pers, het is met enorm plezier dat we na twee jaar onderbreking om de bekende redenen elkaar eindelijk opnieuw ‘fysiek’ kunnen treffen op het Salon van Brussel. Meer nog: voor de 100ste editie van dit grote feest knopen we opnieuw aan met de traditie. Het is de perfecte gelegenheid om terug te blikken op twee jaren die bijzonder goed gevuld waren voor MG Motors, maar we willen het ook hebben over de toekomst.

MG4 Electric: de elektrische hatchback voor een knalprijs

De MG4 Electric, de grote publiekstrekker op de stand van MG Motors tijdens het Salon van Brussel, is klaar om zijn opwachting te maken bij de dealers. Dit is het vijfde model in ons gamma, het vierde 100% elektrische, maar vooral ook ons eerste model in het segment van de compacte hatchbacks. Hij is verkrijgbaar in twee vermogensversies (170 of 204 pk), en drie uitrustingsniveaus (Standard, Comfort en Luxury) met verschillende batterij- en oplaadmogelijkheden. De Standard-versie krijgt een batterij met een capaciteit van 51 kWh, goed voor een WLTP-rijbereik van 350 km. Deze versie kan snelladen aan een vermogen tot 117 kW, met van 10 tot 80% opladen in 40 minuten. De versies Comfort en Luxury zijn voorzien van een batterij met een capaciteit van 64 kWh, met een WLTP-rijbereik tot 450 km. Hier bedraagt het maximale snellaadvermogen 135 kW, waarmee in 32 minuten tot 300 km rijbereik kan worden bijgeladen.

De MG4 is in januari 2023 verkrijgbaar op de Belgische markt, met een basisprijs vanaf € 30.785. Voor wie beweert dat de betaalbare elektrische auto nog niet bestaat: wij kunnen het tegendeel bevestigen!

Meer info over de MG4 Electric vind je op news.mgmotor.eu/be-nl/press

Uniek aanbod

Met de komst van de MG4 bekleedt MG Motors een unieke positie op de markt, als enige autobouwer met een 100% elektrisch aanbod in alle belangrijke compacte segmenten: berline, break en SUV. Tot nu toe werden 70% van de MG’s verkocht aan professionele klanten. Met de betaalbare MG4, die zonder meer een interessante fleet-wagen is, denkt MG ook de particuliere klant te kunnen overtuigen om de overstap naar elektrisch rijden te maken.

Beloftes nagekomen

Laten we ook eens terugblikken op de afgelopen jaren. Om te beginnen hebben we in januari 2021 aangekondigd dat MG Motors in de loop van het jaar drie nieuwe modellen zou lanceren. Een belofte die werd nagekomen, of toch bijna. Dat jaar lanceerden we immers twee SUV's: de EHS Plug-In Hybrid en de volledig elektrische Marvel R. Helaas bleven we niet gespaard van de moeilijkheden waarmee alle autobouwers af te rekenen kregen. Uiteindelijk kwam begin 2022 het derde beloofde model, de MG5, de allereerste 100% elektrische break op de markt. En dat was niet onze enige lancering in 2022, zoals je hieronder kan lezen.

Sterke groei

Ondanks deze uitgesteld lancering zijn we bijzonder tevreden over de resultaten van het merk op de Belgische markt. Hoewel de definitieve cijfers voor 2022 op het moment van schrijven nog niet bekend zijn, kunnen we een groei van zo'n 20% aankondigen ten opzichte van 2021. En dat in een globale markt die voor het volledige jaar in het rood blijft, ondanks het herstel van de afgelopen maanden. In absolute cijfers blijft onze verkoop dan wel bescheiden, maar toch bevredigend. En dat omwille van een 100% geëlektrificeerd gamma, in een markt waar zo'n 90% van de plug-in hybrides en elektrische auto's bedrijfswagens zijn. Hoewel MG Motors echt goed onthaald wordt op de fleetmarkt, hebben we veel van ons succes te danken aan de particuliere koper. Voor ons is het een grote bron van trots dat dit publiek MG herkent als een geloofwaardig merk, en vooral als een belangrijke speler op het vlak van elektromobiliteit.

Onverwachte nieuwkomer: MG ZS ’ICE’

Amper enkele weken geleden zorgde MG Motors voor een verrassing van formaat door een model aan zijn catalogus toe te voegen dat volledig tegen de huidige trend ingaat: de MG ZS in twee ICE-versies, kort voor 'Internal Combustion Engine'.

Sinds dit najaar is de ZS ook leverbaar met een keuze uit twee benzinemotoren. De eerste is een viercilinder, met een cilinderinhoud van 1,5 liter, een vermogen van 106 pk en gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De tweede is een 1,0 liter grote driecilinder turbo met 111 pk, die gecombineerd kan worden met een handgeschakelde of een automatische versnellingsbak, beide met zes versnellingen. Met de ZS ICE richt MG Motors zich nu ook tot het deel van het cliënteel - in België nog steeds een meerderheid - dat niet kiest voor een geëlektrificeerd model.

De MG ZS ICE werd in de maand oktober voorgesteld aan de Belgische pers en de reacties waren precies wat we verwachtten. De journalisten benadrukten zijn comfort, zijn geluidsdemping, de eerlijke prestaties en het beperkte verbruik van de benzinemotoren, en vooral een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De prijs van de MG ZS ICE begint immers bij € 18.485, en dat met een al zeer volledige basisuitrusting. Zin om zijn kwaliteiten zelf te ervaren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een testrit.

Meer info over de MG ZS ICE vind je op news.mgmotor.eu/be-nl/press

Suzuki is meer dan ooit het anti-crisis merk

  • Een moeilijk jaar
  • Motivatie onaangetast
  • Nieuwe stappen in de elektrificatie
  • Updates in maart
  • Nieuwe anti-crisistroeven

Beste vrienden, we zijn terug! En met “we” bedoelen we ons allemaal, jullie en wij. Eindelijk zullen we elkaar terug in levenden lijve ontmoeten tijdens een echt Salon van Brussel, dat bovendien zijn honderdste editie beleeft. Allemaal goede redenen om te vieren!

Moeilijk jaar

Dat gezegd zijnde, het Salon van Brussel is traditioneel gezien de gelegenheid om de balans op te maken van het afgelopen jaar en vooruit te blikken naar het jaar dat start. Dat we het bij Suzuki belangrijk vinden om transparant te zijn, is geen geheim. En feit is dat de afgelopen jaren eerder ingewikkeld waren. In 2021 konden we ons gelukkig prijzen met een daling van 4% in een markt die er met meer dan 40% op achteruit ging. In 2022 tonen de voorlopige cijfers bij het schrijven van dit dossier (lookback september 2022, bron FEBIAC) dat Suzuki er met bijna 30% op achteruitgaat, in een markt die ook een daling vertoont, maar minder sterk. Suzuki is duidelijk één van de merken die de prijs betaalt voor een periode met heel wat onzekerheden.

Motivatie onaangetast

Wie Suzuki al langer kent dan vandaag, weet echter dat wij niet het soort mensen zijn die bij de pakken blijven zitten. We gaan dus ook in 2023 door met onze vertrouwde motivatie. Ten eerste omdat de aangehaald cijfers niet te wijten zijn aan een gebrek aan interesse van het publiek in ons merk, integendeel. De situatie is grotendeels te wijten aan de gekende problemen met de levering en de logistiek. Het einde van de tunnel is echter in zicht. Het tempo van de leveringen gaat weer de goede kant op, dus we zullen opnieuw de vruchten kunnen plukken van wat we altijd al gepresteerd hebben, vooral dan de afgelopen twee jaar.

Nieuwe stappen in de elektrificatie

Zoals bekend, was 2021 het jaar van de 'veralgemeende elektrificatie' bij Suzuki. Swift, Swift Sport, Ignis, S-Cross en Vitara werden stuk voor stuk uitgerust met 12V of 48V micro-hybride systemen. In dat jaar werd ook de Swace gelanceerd, een strakke Full Hybrid break die onze herintrede in de compacte klasse inluidde. We beloofden destijds dat er meer zou komen, en we hebben woord gehouden.

Enkele maanden na het Virtuele Salon van 2021 lanceerden we de Suzuki Across, een grote familie-SUV die een nieuwe technologie introduceerde in ons gamma: de plug-in hybride. Met zijn batterij met een capaciteit van 18 kWh kan de Suzuki Across een gemiddeld elektrisch rijbereik bieden van 75 km. Dat bezorgt hem een WLTP-gecertificeerd verbruik van 1,0 l/100 km en een CO2-uitstoot van 22 g/km. Die cijfers openden de deur naar een zeer belangrijke markt in België: de fleetmarkt.

We wisten echter dat voor een groot deel van de particuliere kopers de plug-in hybride een nog iets te dure technologie is. En we wisten ook dat er tussen deze technologie en de lichte hybride techniek nog iets ontbrak in ons aanbod. We hebben deze lacune enkele maanden geleden weggewerkt.

In het voorjaar van 2022 lanceerden we immers een geheel nieuw hybride systeem dat duidelijk de stempel draagt van de Suzuki-ingenieurs: vindingrijkheid, maximale efficiëntie en minimale kosten. Het is ons 'Strong Hybrid'-systeem. Het omvat een geheel nieuwe 1,5 liter grote Atkinson benzinemotor, een 24 kW sterke elektromotor en een batterij met een capaciteit van 840 Wh. Onze Strong Hybrid-aandrijving, met een gecombineerd vermogen van 115 pk, is leverbaar op de Vitara (5,3 l/100 km, 121 g/km CO2) en de S-Cross (5,2 l/100 km, 118 g/km CO2).

Updates in maart

Hoewel we er nog geen gedetailleerde informatie over kunnen geven, kunnen we wel al vertellen dat er in de lente nog nieuws zal zijn bij Suzuki. De compacte break Swace krijgt een update, inclusief een hybride systeem met meer vermogen en koppel. Daarnaast komt er een geüpdatete versie van de plug-in hybride SUV Across. Meer informatie daarover volgt op een later tijdstip.

Onze anti-crisistroeven

De Vitara en S-Cross Strong Hybrid zijn slechts twee van de troeven die Suzuki in handen heeft om de crisis te lijf te gaan. Met onze zeer competitieve prijzen, onze herhaaldelijk geprezen prijs-kwaliteitverhouding, het beperkte gewicht van onze modellen en de zuinigheid van onze motoren, beantwoordt het Suzuki-gamma meer dan ooit aan de reële behoeften van de overgrote meerderheid van het cliënteel.

Kortom: het feit dat we begin 2023 nog steeds barsten van de motivatie is geen kwestie van zelfingenomen optimisme, het is gewoonweg realisme.

Meer info nodig over het Suzuki-gamma? Breng ons een bezoek in Paleis 6 tijdens het Salon van Brussel, of surf naar news.suzuki.be

SsangYong : het jaar van de wederopstanding

  • Terugkeer van het ‘live’ Salon
  • Terug stabiliteit bij SsangYong
  • Constante groei
  • Korando e-Motion
  • Een update voor de Rexton en Musso
  • Topkwaliteit voor elk budget

Eindelijk! Na een verplichte pauze van twee jaar kunnen we elkaar opnieuw fysiek ontmoeten in de Heizelpaleizen om samen de 100ste editie van het Salon van Brussel te beleven. De ideale gelegenheid om de wens uit te drukken dat dit evenement zijn rol nog vele edities zal kunnen blijven vervullen, in een tijdperk waarin de meeste grote Europese Salons vechten voor hun voortbestaan.

Terug stabiliteit

En nu we het hebben over de strijd om te overleven, willen we dat onderwerp ook niet uit de weg gaan in verband met SsangYong. Het merk heeft een lange periode van onzekerheid achter de rug. Nadat het in december 2021 onder curatele werd geplaatst en gezien het feit dat de Indiase groep Mahidra het merk van de hand wilde doen, ging SsangYong immers op zoek naar een nieuwe koper. De gesprekken met het Koreaanse concern Edison Motors, dat ook grote projecten had aangekondigd, onder andere rond de overschakeling naar 100% elektrische auto's tegen 2030, verliepen vlot. Helaas kwam Edison Motors zijn engagement voor deze overname niet na, en annuleerde SsangYong Motors die. De ontknoping werd aangekondigd in juni 2022, met de overname van SsangYong - nu definitief bevestigd - door KG Group, een omvangrijke Koreaanse holding die actief is in de chemische nijverheid en de staalindustrie. De stabiliteit van SsangYong is nu gewaarborgd, en het merk kan zich toeleggen op zijn projecten. Daartoe behoort de komst in Europa van de Torres, een gloednieuwe SUV met een tot de verbeelding sprekende look die al met succes in Korea werd gelanceerd. In Europa zal hij verkrijgbaar zijn in een 100% elektrische uitvoering.

Constante groei

Maar terug naar België, voor de traditionele terugblik op de afgelopen jaren. In januari 2021 maakten we een eerder gewaagde vergelijking. Toen merkten we op dat SsangYong net als enkele prestigieuze merken zijn verkoop zag stijgen in een dalende markt. Het goede nieuws is dat deze trend zich in de loop van 2021 en 2022 heeft voortgezet. Het aantal verkochte modellen steeg in 2021 met bijna 20%. Volgens de cijfers van 2022 die op het moment van schrijven beschikbaar zijn, is SsangYong nog eens met ongeveer 10% gegroeid. Kortom, we starten 2023 op een zeer positieve noot.

Korando e-Motion

In het tijdperk van de elektrificatie is de ster op onze stand natuurlijk de SsangYong Korando e-Motion, de 100% elektrische versie van onze succesvolle SUV. De Korando e-Motion werd begin 2022 gelanceerd en het zal dus de eerste keer zijn dat bezoekers van het Autosalon van Brussel er kennis mee kunnen maken. Ze zullen één van de meest concurrentiële elektrische SUV's in zijn klasse ontdekken. Hij beschikt over dezelfde interieurruimte als de Korando met verbrandingsmotor, terwijl hij een gemiddeld rijbereik biedt van 339 km (of tot 474 km bij strikt stedelijk gebruik). In ware SsangYong-traditie is de uitrusting vanaf de basisversie bijzonder compleet en is de kwaliteit van de afwerking bovengemiddeld goed (we herhalen alleen wat in elke test benadrukt wordt), dat alles ondanks een vanafprijs van € 41.990. De zichtbaarheid tijdens het Autosalon van Brussel zal zonder twijfel een boost geven aan de carrière van de SsangYong Korando e-Motion, een carrière die al op meer dan lovenswaardige wijze is begonnen.

Een update voor de Rexton en Musso

Andere nieuwigheden die het grote publiek nog niet heeft kunnen ontdekken bij gebrek aan een fysiek Salon zijn de updates van de Rexton SUV en de Musso pick-up. Beide kregen in de loop van 2021 een nieuw front, dat zorgt voor nog meer uitstraling en de zorg voor kwaliteit in het interieur beter weerspiegelt. Binnenin brengt deze update een nieuw 12,3 duim groot configureerbaar digitaal instrumentencluster en een systeem voor het inductief opladen van smartphones. Op motorisch vlak is de Rexton (nog steeds leverbaar als 5- of 7-zitter) nu uitgerust met een gloednieuwe 2,2 liter grote viercilinder turbodiesel die 202 pk en 440 Nm levert. En dat is nog niet alles: deze motor wordt nu gecombineerd met een automatische 8-traps versnellingsbak die het rijcomfort aanzienlijk verhoogt, het brandstofverbruik en de uitstoot verlaagt, maar geen afbreuk doet aan het sleepvermogen van 3.500 kilo, één van de hoogste in zijn klasse. Deze nieuwe aandrijflijn is ook leverbaar in de Musso en Gran Musso pick-ups.

Topkwaliteit voor elk budget

Met deze update bevestigen de Rexton en de Musso alleen maar het credo van SsangYong: voertuigen van hoge kwaliteit bieden voor elk budget. En dat geldt natuurlijk ook voor de andere modellen in ons gamma. Van de Tivoli, waarvan de prijs start bij iets meer dan € 20.000, tot de Korando, een buitenbeentje in zijn klasse die bekendheid verdient, en de Grand Tivoli die op algemene aanvraag terug verkrijgbaar is bij de SsangYong-dealer na een afwezigheid van enkele maanden. Er is ook nog nieuws over het Tivoli-gamma: het publiek zal op de stand een speciale en zeer aantrekkelijke editie kunnen ontdekken.

De toekomst

Met de komst van de KG-groep, is het merk verzekerd van een stabiele investeerder, en dat biedt heel wat potentieel voor de toekomst. Het volgende model dat zijn weg naar Europa zal vinden in Q4 is de Torres, een elektrische SUV waarvan het design op zijn minst avontuurlijk te noemen is. Met dit design keert het merk terug naar het oorspronkelijke DNA van SsangYong: de stoere no-nonsense 4X4. Dit design zal ook gebruikt worden bij de ontwikkeling van de toekomstige modellen van het merk.

Meer informatie nodig? Breng ons een bezoek in Paleis 6 van het Autosalon van Brussel, of surf naar news.ssangyong.be

Hyundai: publieksdebuut van IONIQ 6

De grote ster op de stand van Hyundai tijdens het Autosalon van Brussel is natuurlijk de gloednieuwe IONIQ 6. Dit tweede model in de innovatieve en 100% elektrische IONIQ merklijn van het Zuid-Koreaanse autobouwer, na IONIQ 5, beleeft in Brussel zijn Belgische publieksdebuut en zijn verkoopstart op onze markt.

IONIQ 6 is de nieuwste toevoeging aan de 100% elektrische IONIQ merklijn van Hyundai. Zijn bijnaam ‘Electrified Streamliner’ heeft hij te danken aan zijn bijzondere koetswerkdesign, met cleane, eenvoudige lijnen en een pure, aerodynamische vorm die de ontwerpers van Hyundai omschrijven als ‘Emotional Efficiency’.

Gestroomlijnd ontwerp, tot 614 km autonomie

Dat design zorgt niet enkel visueel voor sensatie, het bezorgt IONIQ 6 ook een uitstekende stroomlijn. Zijn bijzonder lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0.21 en zijn efficiënte aandrijflijn zorgen voor een gemiddeld WLTP-energieverbruik dat start vanaf amper 13,9 kWh/100km. Daarmee is IONIQ 6 één van de meest energiezuinige elektrische voertuigen op de markt!

Dat zorgt in combinatie met zijn batterijpakket met een capaciteit van 77,4 kWh voor een rijbereik tot 614 km per lading! Daarmee maakt hij definitief komaf met range anxiety tijdens langere trips, ook al omdat hij dankzij zijn 400V/800V architectuur kan DC snelladen aan een vermogen tot 239 kW. Daardoor is een rijbereik van 351 km haalbaar in amper 15 minuten laden.

Ruim, doordacht interieur

IONIQ 6 werd net als het eerste model in de 100% elektrische IONIQ-reeks van Hyundai, IONIQ 5, ontwikkeld op het Electrified Global Modular Platform (E-GMP) van de groep. Dat zorgt niet enkel voor een uitstekende technische basis en de bijhorende efficiëntie, het maakt ook een vernieuwende aanpak voor het interieur mogelijk.

Een extreem lange wielbasis van 2.950 mm op een indrukwekkende totale lengte van 4.855 mm zorgt voor een zee van ruimte binnenin. Het interieur is bovendien bijzonder doordacht, en opgevat als een comfortabele cocon met cleane lijnen, een overzichtelijk volledig digitaal dashboard met een 12 duim groot full-touch infotainmentscherm met Apple CarPlay en Android Auto, een 12 duim grote digitale instrumentencluster en een uitgekiend lichtconcept dat in alle omstandigheden de optimale sfeer schept aan boord. Het infotainmentsysteem van IONIQ 6 wordt geleverd met Bluelink® connectiviteit en biedt real-time actieradiuskaarten op basis van de huidige laadtoestand. De geconnecteerde diensten van het systeem helpen ook bij het zoeken en plannen van de beste route en om onderweg een oplaadstation te voorzien.

RWD of AWD

IONIQ 6 is verkrijgbaar met een keuze uit verschillende aandrijflijnen. Zo is er een versie met achterwielaandrijving (RWD) en een topuitvoering met vierwielaandrijving (AWD), die beschikt over een gecombineerd vermogen van 239 kW en een koppel van 605 Nm. Daarmee sprint IONIQ 6 van 0 naar 100 km/u in 5,1 seconden. Op batterijvlak is er keuze uit een standaardversie met een capaciteit van 53 kWh of een 'long range' batterij met een capaciteit van 77,4-kWh. Het is die laatste versie die, in combinatie met achterwielaandrijving en 18 duim grote velgen, zorgt voor het indrukwekkende rijbereik van 614 km per laadbeurt (WLTP).

IONIQ 6 maakt van veiligheid een prioriteit. Zo is hij uitgerust met de nieuwste versie van Hyundai SmartSense, met geavanceerde rijhulpsystemen die zorgen voor veiligheid en gebruiksgemak op de weg, zoals onder andere Highway Driving Assist 2, Smart Cruise Control en Forward Collision-Avoidance Assist. IONIQ 6 werd in november 2022 dan ook beloond met de maximumscore van vijf sterren door de onafhankelijke veiligheidsorganisatie Euro NCAP, waarbij hij uitblonk in de categorieën 'bescherming van volwassenen', 'bescherming van kinderen' en 'Safety Assist'.

Hoogtechnologisch

IONIQ 6 is het eerste model van Hyundai dat een over-the-air (OTA) Software Update-functie biedt. Met deze technologie kunnen bestuurders het voertuig upgraden wat de elektrische voorzieningen, het autonoom rijden, de batterij en andere functies betreft, om een veiligere en praktischer rijervaring te bieden. Bestuurders kunnen ook kaarten en software bijwerken met de OTA-functie.

IONIQ 6 biedt, net als IONIQ 5, een innovatieve vehicle-to-load (V2L) functie waarmee alle elektrische apparaten van stroom kunnen worden voorzien – ideaal bij een stroomonderbreking, tijdens het kamperen of voor klussen buitenshuis.

Verkoopstart in België

In een aantal Europese landen was een ‘First Edition’ van IONIQ 6 te koop. Met een beperkte oplage van 2.500 stuks was die speciale reeks in minder dan 24 uur uitverkocht! In België start de verkoop van het model officieel in januari, wanneer ook de prijzen voor ons land bekendgemaakt worden. De eerste leveringen volgen in de loop van het tweede kwartaal van 2023.

Het volledige persdossier over IONIQ 6 is terug te vinden op www.news.hyundai.be

MAXUS: 3 Belgische premières

Het gamma van MAXUS, dat vandaag bestaat uit de 100% elektrische eDeliver 3 en eDeliver 9 en een dieselvariant van die laatste, wordt binnenkort stevig uitgebreid met drie nieuwe modellen die op het Salon van Brussel in Belgische première worden voorgesteld: de zevenzits MIFA 9, de T90EV pick-up en de Electric Light Truck, een elektrische vrachtwagen in de 7,5 ton-klasse.

MAXUS investeerde het afgelopen jaar in de uitbreiding van zijn dealernetwerk, dat nu 26 verdeelpunten telt in ons land. Samen met hen speelt MAXUS Motors in op de elektrische revolutie die zich de komende jaren ook duidelijker zal aftekenen in de sector van de lichte bedrijfsvoertuigen. De nieuwe, 100% elektrische modellen die MAXUS op het Salon van Brussel aan het grote publiek toont, getuigen van de gediversifieerde strategie van het merk, dat inzet op verschillende marktsegmenten.

MAXUS MIFA 9

De MIFA 9 is niet enkel een Belgische première, het is ook een primeur voor MAXUS. Het is immers de eerste elektrische personenwagen die het merk van de SAIC-groep in ons land aan zal bieden. MIFA, kort voor ‘Maximum, Intelligent, Friendly and Artistic’, geeft al meteen aan wat klanten kunnen verwachten: dit is een gesofisticeerde zevenzits MPV die een royale ruimte combineert met een hoogtechnologische uitrusting voor luxe, comfort en een optimale veiligheid. Kortom: personenvervoer in ‘Business Class’.

Uiteraard is de 5,27 meter lange MIFA 9 elektrisch. Hij kan rekenen op de uitgebreide expertise van de SAIC-groep op het vlak van elektrische aandrijvingen en batterijtechnologie om een krachtige en duurzame oplossing te bieden voor de meest veeleisende gebruikers. De elektromotor ontwikkelt 180 kW/245 pk en 350 Nm koppel, wat in combinatie met een 90 kWh hoogspanningsbatterij zorgt voor een rijbereik tot 440 kilometer (WLTP gecombineerd), tot zelfs 595 kilometer in stadsverkeer (WLTP-stadscyclus). Hij beschikt standaard over een boordlader met een vermogen van 11 kW en aan een DC snellader met een voldoende hoog vermogen kan hij in zo’n 30 minuten zijn batterijpakket opladen van 20 tot 80%.

De MAXUS MIFA 9 speelt echt in de premium klasse en dat is niet enkel toe te schrijven aan zijn imposante binnenruimte. De afwerking is luxueus en de uitrusting mag zonder blozen royaal en exclusief worden genoemd. Zo behoren bijvoorbeeld individuele captain seats op de tweede rij, inclusief massagefunctie en slaapstand, tot de mogelijkheden.

Nog voor zijn marktintroductie schittert de nieuwe MAXUS MIFA 9 met een uitstekende veiligheid: de volledig elektrische zevenpersoons MPV, kreeg vijf van de vijf sterren in de crashtest van de onafhankelijke testorganisatie Euro NCAP - beter dan dat wordt het niet.

Van de bescherming van inzittenden en de veiligheid van kwetsbare weggebruikers tot de assistentiesystemen: de MAXUS MIFA scoort in alle testcategorieën. De bescherming van volwassen inzittenden wordt beoordeeld met een uitstekende 93 procent, terwijl de veiligheid van kinderen ook uitstekend scoort met 89 procent. Alle inzittenden worden optimaal beschermd bij zowel frontale als zijdelingse aanrijdingen en daarom worden hier maximale punten toegekend, evenals voor de veiligheidssystemen. Kinderzitjes kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd in de rijen twee en drie - waardoor de MIFA 9 ook perfect is voor grote gezinnen of uitstapjes met kinderen en hun vrienden.

De MAXUS MIFA 9 wordt in België aangeboden in drie uitvoeringen (Elite, Luxury en Premium), en is te koop voor een prijs vanaf € 68.990 inclusief BTW. De eerste leveringen zijn gepland voor april 2023.

MAXUS T90 EV

Ook de tweede Belgische première op de stand van MAXUS is een primeur: de T90 EV is de eerste full-size 100% elektrische pick-up op de Europese markt. Met zijn lengte van 5,37 meter, een comfortabele dubbele cabine met standaard onder andere een uitgebreid arsenaal actieve en passieve veiligheidssystemen en airbags, een achteruitrijcamera, een 10,25 duim groot infotainmentscherm, een 220 V aansluiting en airco biedt hij een uitstekend lokaal emissievrij alternatief voor zowel particuliere als professionele kopers van pick-ups.

De laadbak van de MAXUS T90 EV is 1,49 meter lang en 1,51 meter breed, en biedt een nuttig laadvermogen tot 925 kilogram. De aandrijving wordt verzorgd door een 130 kW/177 pk sterke elektromotor die 310 Nm koppel naar de achterwielen stuurt. Zijn batterij met een capaciteit van 89 kWh zorgt voor een rijbereik tot 330 kilometer (WLTP gecombineerd). De MAXUS T90 EV beschikt standaard over een 11 kW boordlader en kan DC snelladen aan een vermogen van 80kW, goed voor 20-80% laden in zo’n 45 minuten.

De MAXUS T90 EV is in België te koop voor een prijs vanaf € 54.990 exclusief BTW. De eerste leveringen zijn gepland voor februari 2023.

MAXUS Electric Light Truck

Ook de derde Belgische première op de stand van MAXUS tijdens het Salon van Brussel is een primeur voor ons land. Voortaan kunnen kopers in het segment van de 7,5 ton vrachtwagens er immers voor kiezen om lokaal emissievrij en geruisloos te werken, dankzij de MAXUS Electric Light Truck. Die breidt het MAXUS-gamma naar boven toe uit en biedt de transportsector daarmee nog meer mogelijkheden voor 100% elektrisch vervoer, en dat in alle veiligheid dankzij een aantal geavanceerde rijhulpsystemen zoals noodremhulp en een rijstrookassistent.

Met dit nieuwe aanbod speelt het merk in op de groeiende vraag naar milieuvriendelijkere en efficiëntere alternatieven voor dieselmotoren in dit segment, een vraag die nog zal toenemen naarmate steden hun stadscentra emissievrij zullen maken. Met zijn ladderchassis, dubbele wielen achteraan en een lengte van 5,85 meter (tot 6,40 meter met koetswerkopbouw) biedt de Electric Light Truck heel wat mogelijkheden voor verschillende toepassingen.

Zijn 128 kWh lithium-ijzer-fosfaat batterij maakt een gecombineerde WLTP-rijbereik mogelijk van meer dan 210 kilometer bij volledige belading. Dat loopt zelfs op tot 412 kilometer in stadsverkeer (WLTP Stadscyclus bij halve belading en constante snelheid van 40 km/u). Aan een 100 kW DC snellaadstations kan de batterij in ongeveer 1,5 uur worden opgeladen. Dankzij de standaard 22 kW boordlader neemt het proces aan een AC laadstation zo’n 6,5 uur in beslag.

De MAXUS Electric Light Truck is in België te koop voor een prijs vanaf € 94.990 exclusief BTW. De eerste leveringen zijn gepland voor april 2023.

ISUZU: speciale reeks D-Max Omuro

De Isuzu D-Max biedt de perfecte combinatie tussen werklust en robuustheid enerzijds en luxe en uitstraling anderzijds, met daarbovenop een best-in-class veiligheidsuitrusting. Met de speciale reeks Omuro krijgt hij nu nog meer uitrusting voor een aantrekkelijke prijs.

De nieuwste generatie van de D-Max pick-up van Isuzu is sinds eind 2020 op de markt en is een absoluut succes. Klanten hebben dan ook uitgebreid de keuze tussen een single, extended of dubbele cabine in verschillende uitvoeringen. Met zijn 164 pk en 360 Nm sterke diesel die voldoet aan de nieuwste uitstootnormen, uitstekende terreincapaciteiten, een laadvermogen tot 1 ton en een sleepvermogen van 3,5 ton is geen opdracht hem te zwaar. Maar De D-Max valt niet enkel in de smaak om zijn werklust, klanten hebben ook een uitgesproken voorkeur voor de beter uitgeruste modellen, zoals de V-Cross. Dat is de avontuurlijke en sportieve versie met inschakelbare vierwielaandrijving en een vergrendelbaar differentieel achteraan, automatische hill descent control, een bodemvrijheid van 24 cm onder de achteras en een doorwaadhoogte van 80 centimeter.

Omuro: 50 stuks met een luxueuze afwerking

Om nog beter in te spelen op de wensen van veeleisende klanten, lanceert Isuzu op het Autosalon van Brussel een speciale reeks van de D-Max die de naam Omuro krijgt, een vulkaan die in Japan op de lijst staat van nationale natuurmonumenten. De Isuzu D-Max Omuro is gebaseerd op het LSE-uitrustingsniveau, en zal verkrijgbaar zijn in Valencia Orange of Onyx Black. Bijkomend op een uitgebreide standaarduitvoering met onder andere een zestraps automaat, een premium designpakket voor het koetswerk met een zwarte rollbar en kofferdeksel in koetswerkkleur, een interieur in Piano Black afwerking, een 9 duim infotainmentscherm en een premium surround sound geluidssysteem, en een stevige veiligheidsuitrusting, doet de Omuro-versie daar nog een aantal stijlelementen bovenop.

De gelimiteerde Omuro-versie zal onder andere herkenbaar zijn aan zijn donkergrijs hexagonaal radiatorrooster, LED-verlichting in de cabine en een zwarte ‘Omuro’ badging op de flanken en achteraan. Van de Omuro zullen maar 50 exemplaren beschikbaar zijn voor de Belgische markt aan een all-in totaalprijs van 40.990 euro exclusief BTW.

 

 

 

Over Astara Western Europe Newsroom

About astara: The Open Mobility Company

We are an open mobility company, with a human-to-human approach, committed to sustainability.

With a turnover of more than 5 billion euros in 2022, astara offers personal mobility solutions, with options for the different needs of each user depending on the maturity of each market, including all ownership, subscription and car sharing. A mobility ecosystem, backed by data intelligence and supported by the astara platform.

All of this is thanks to astara’s diverse team, with more than 40 nationalities, in 19 countries and 3 continents: Europe, LATAM and Southeast Asia.

For more information about astara, visit www.astara.com

Contacts:

[email protected]
PR & Corporate Communications Manager Astara Western Europe

Contact

Pierstraat 229

0475261609