KG Mobility reorganiseert haar netwerk in Duitsland.

  • KG Mobility kondigt aan het netwerk in Duitsland te reorganiseren tot een directe operatie
  • Astara Mobility Deutschland heeft haar dealers en erkende herstellers een kennisgeving van beëindiging gestuurd die op 31 maart 2025 ingaat.
  • In Europa blijft Astara verdeler van KGM (SsangYong) voertuigen en onderdelen voor België, Luxemburg, Nederland, Zwitserland en Spanje.
  • Astara Mobility Deutschland zet haar distributieactiviteiten voor Maxus, Microlino en Isuzu in Duitsland voort ​

Madrid/Kontich, 27 februari 2024. KG Mobility - voorheen bekend als SsangYong Motor Company - heeft aangekondigd het netwerk in Duitsland te reorganiseren tot een directe operatie. Astara zet zich volledig in om KG Mobility te helpen deze overgang zo goed mogelijk voor te bereiden voor de toekomst van het merk KGM (SsangYong) in Duitsland. Met het oog hierop is een beëindigingsverklaring afgegeven met betrekking tot dealer- en aftersalescontracten, met ingang van 31 maart 2025. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

KG Mobility bereidt zich momenteel voor op een nieuwe, geëlektrificeerde toekomst in Europa, in lijn met Astara's duurzame visie op mobiliteit in de toekomst. Onderdeel van die strategie is het verwerven van meer interne knowhow, rechtstreeks van de belangrijkste markt, in voorbereiding op de lancering van het eerste KGM-model in Europa, de volledig elektrische Torres EVX. ​ ​

De afgelopen 13 jaar was Astara West-Europa de exclusieve distributeur van KGM in Duitsland. Dit partnerschap heeft KGM in staat gesteld haar aanwezigheid op de Duitse markt aanzienlijk uit te breiden, waarbij Astara West-Europa verantwoordelijk is voor de import, opslag, verkoop en after-sales service van KGM-producten.

"Wij hebben de afgelopen jaren een zeer goede samenwerking met KGM gehad en hebben geholpen bij de introductie van het merk op de Duitse markt", zegt Olivier Sermeus, Managing Director van Astara West-Europa.
"Hoewel we de beslissing van KGM om onze distributieovereenkomst voor de Duitse markt te beëindigen betreuren, blijven we ons volledig inzetten voor onze verdere groei in de Benelux, Zwitserland en Spanje", voegt Rafael Sainz, Chief Astara Distribution, toe.

Over Astara: the Open Mobility Company

Met een omzet van meer dan 5 miljard euro in 2022, biedt Astara oplossingen voor persoonlijke mobiliteit, met opties voor de verschillende behoeften van elke burger en afhankelijk van de maturiteit van elke markt, inclusief alle eigendom, abonnement en delen. Een mobiliteitsecosysteem ondersteund door data-intelligentie en ondersteund door het Astara platform.

Dit is allemaal te danken aan Astara's diverse team van 3.000 medewerkers, met meer dan 50 nationaliteiten, in 19 landen en 3 continenten: Europa, LATAM en Zuidoost-Azië.

Ga voor meer informatie over Astara naar: www.astara.com

Meer informatie:

Astara Global Perscontact: [email protected]

Over KG Mobility

KG Group nam SsangYong Motor Company over in september 2022. KG Group bestaat uit 19 dochterondernemingen op zeer verschillende gebieden.

Op 22 maart 2023 werd SsangYong Motor Company KG Mobility. Het bedrijf werd in januari 1954 opgericht als autofabrikant Ha Dong-hwan. Met een geschiedenis die 70 jaar teruggaat, werd het bedrijf de oudste autoproducent van Korea en de bekendste fabrikant van SUV's van het land. De naam veranderde in Dong-A Motors in 1977, SsangYong Motor in 1988 en nu KG Mobility in 2023.

KG Mobility toonde onlangs 3 nieuwe elektrische concepten op de Seoul Motor Show 2023, naast de nieuwe Torres EVX: de elektrische pick-up 0100, de compacte SUV KR100 en de full-size SUV F100. De Torres EVX komt op dit moment op de markt.

Samen met de naamswijziging stapt KG Mobility ook af van de merknaam SsangYong voor zijn SUV's ten gunste van het nieuwe automerk KGM. België en Zwitserland kondigden onlangs de rebranding van hun SsangYong-activiteiten naar KGM aan, zeer binnenkort gevolgd door de lancering van KGM in Nederland. De overgang van SsangYong naar KGM in Duitsland maakt deel uit van de reorganisatie van de distributieactiviteiten van KG Mobility voor die markt. ​

 

Over Astara Western Europe Newsroom

About astara: The Open Mobility Company

We are an open mobility company, with a human-to-human approach, committed to sustainability.

With a turnover of more than 5 billion euros in 2022, astara offers personal mobility solutions, with options for the different needs of each user depending on the maturity of each market, including all ownership, subscription and car sharing. A mobility ecosystem, backed by data intelligence and supported by the astara platform.

All of this is thanks to astara’s diverse team, with more than 40 nationalities, in 19 countries and 3 continents: Europe, LATAM and Southeast Asia.

For more information about astara, visit www.astara.com

Contacts:

[email protected]
PR & Corporate Communications Manager Astara Western Europe

Contact

Pierstraat 229

0475261609