Volg het ASTARA TEAM tijdens de Dakar Rally 2023

Sea Camp/Kontich, 2 janvier 2023. Het ASTARA TEAM is begonnen aan zijn tweede Dakar met drie ASTARA 01 CONCEPT, een 2WD buggy in de T1.3 categorie aangedreven door e-fuel, het lichtste voertuig in zijn categorie. Laia Sanz-Maurizio Gerini, Carlos Checa-Marc Solà en Óscar Fuertes-Diego Vallejo gaan de strijd op het hoogste niveau aan met een efficiënte en ecologische mobiliteitsoplossing met als doel opnieuw het meest duurzame team van de Dakar te worden. De Dakar Rally 2023 wordt voor het vierde opeenvolgende jaar in Saoedi-Arabië gehouden en ging op 31 december van start aan de Rode Zeekust, vlakbij Yanbu al-Bahr, om op 15 januari te eindigen in Ar-Dammam, aan de kust van de Perzische Golf.

Gisteren, de dag van de eerste etappe, zag er veelbelovend uit voor de drie piloten van het ASTARA TEAM na goede startposities te hebben behaald tijdens de proloog.

Dat was het geval voor Laia Sanz en haar co-piloot Maurizio Gerini, die als 21e eindigden nadat ze de etappe in 3 uur, 54 minuten en 51 seconden hadden afgelegd. Teamgenoot Carlos Checa, mee bestuurd door Marc Solà, eindigde zijn eerste etappe als 39e na 4 uur 21 minuten en 17 seconden racen. Beiden beëindigden de etappe met een goed gevoel, ondanks het feit dat de eerste etappe moeilijker bleek dan verwacht.

De dag kreeg een bitterzoet einde door het ongeluk van Óscar Fuertes en Diego Vallejo. Na een eerste medische controle zijn beiden echter in goede gezondheid.

De piloten vertrokken voor een lus van 603 kilometer tussen de kust en het berggebied parallel aan de zee, waarvan 235 kilometer verbindingsritten en 368 kilometer klassementsproeven. Stenige stukken gevolgd door zandpaden en de eerste duinen.

Laia Sanz: "Het ging goed. We hadden een klein probleem met de automatisch opblaasbare banden waardoor we geen plaatsen konden winnen, maar ik ben erg blij met mijn gevoel. Maurize deed een puike job met de navigatie, ik voelde me erg comfortabel en we konden hard pushen."

Carlos Checa: "Ik denk dat het resultaat positief is en dat we voor de eerste etappe tevreden mogen zijn. Dit was de eerste dag rijden en er ontbraken wat instellingen aan de auto die we voor de volgende etappes zullen corrigeren. Het was een moeilijke etappe met veel zand en rotsen en de navigatie was ook niet altijd evident. We verwachtten ons aan een meer ontspannen etappe. Als we deze etappe vergelijken met die van vorig jaar, zou ik zeggen dat dit er eentje tussen de derde en vierde moeilijkste was."

Óscar Fuertes: "Bij kilometer 73 kwamen we een glooiing tegen die niet in het roadbook stond aangegeven en die een gevaar 2 betekende. De organisatie had een dergelijk gevaarlijk punt om veiligheidsredenen moeten markeren. Het enige voordeel is dat we de deelnemers achter ons hebben kunnen waarschuwen, zodat zij niet in dezelfde situatie zouden belanden".

Volg de verdere etappes van het ASTARA TEAM via :

Instagram @Astaramobility - Twitter @Astaramobility - Astara.com - Astarateam.com

 

 

Over Astara Western Europe Newsroom

About astara: The Open Mobility Company

We are an open mobility company, with a human-to-human approach, committed to sustainability.

With a turnover of more than 5 billion euros in 2022, astara offers personal mobility solutions, with options for the different needs of each user depending on the maturity of each market, including all ownership, subscription and car sharing. A mobility ecosystem, backed by data intelligence and supported by the astara platform.

All of this is thanks to astara’s diverse team, with more than 40 nationalities, in 19 countries and 3 continents: Europe, LATAM and Southeast Asia.

For more information about astara, visit www.astara.com

Contacts:

[email protected]
PR & Corporate Communications Manager Astara Western Europe

Contact

Pierstraat 229

0475261609